Dýňové zelí
Zkuste místo klasického dušeného zelí připravit tuto oranžovou variantu. Příprava je jednoduchá a chuť jednoduše báječná.
INGREDIENCE
- 1 středně velká dýně - hokkkaido nebo máslová
- 1 větší cibule
- Lžíce hladké mouky nebo kukuřičné strouhanky
- Celý kmín
- Sůl
- Pepř
- Světlý vinný ocet
- Olej na smažení
POSTUP
1. Ingredinece nakrájíme
Cibuli nakrájíme na drobno, dýni oloupeme a nastrouháme nahrubo.
2. Orestujeme
V pánvi rozpálíme cca 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli. Zasypeme lžící mouky nebo kukuřičné strouhanky a necháme orestovat. Přidáme nastrouhanou dýní a restujeme.
3. Podusíme
Když se dýně trochu orestuje a krásně rozvoní, podlijeme ji trochou vody a necháme dusit doměkka. Netrvá to tak dlouho jako u kysaného zelí, i proto raději připravuji tuto variantu. Ochutíme kmínem, solí a pepřem. Kdo má rád kyselejší, může nakonec dochutit trochou vinného octa.