Dýňové zelí

Zkuste místo klasického dušeného zelí připravit tuto oranžovou variantu. Příprava je jednoduchá a chuť jednoduše báječná.

INGREDIENCE

  • 1 středně velká dýně - hokkkaido nebo máslová
  • 1 větší cibule
  • Lžíce hladké mouky nebo kukuřičné strouhanky
  • Celý kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Světlý vinný ocet
  • Olej na smažení

POSTUP

1. Ingredinece nakrájíme

Cibuli nakrájíme na drobno, dýni oloupeme a nastrouháme nahrubo. 

2. Orestujeme

V pánvi rozpálíme cca 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli. Zasypeme lžící mouky nebo kukuřičné strouhanky a necháme orestovat. Přidáme nastrouhanou dýní a restujeme.

3. Podusíme

Když se dýně trochu orestuje a krásně rozvoní, podlijeme ji trochou vody a necháme dusit doměkka. Netrvá to tak dlouho jako u kysaného zelí, i proto raději připravuji tuto variantu. Ochutíme kmínem, solí a pepřem. Kdo má rád kyselejší, může nakonec dochutit trochou vinného octa.

© 2017 Katka v kuchyni. A na zahrádce.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky