Kuře z jednoho hrnce

Oběd, který za vás upeče vaše trouba. Nachystáte si všechno do jednoho pekáče a za hodinku už se radujete z hotového jídla. Nekonečné obměny podle toho, co máte zrovna v lednici!

INGREDIENCE

  • 10 porcí kuřete - horní stehna
  • 1 kg brambor
  • 1 batát
  • 250g žampionů
  • 1 brokolice
  • 1 větší cibule
  • 3 jarní cibulky
  • bylinky
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sladká chilli omáčka

POSTUP

1. Očistíme a ochutíme zeleninu

Brambory důkladně umyjeme kartáčkem a nakrájíme na čtvrtky. Batát oloupeme a nakrájíme na vštší kousky. Obojí dáme do pekáče a postupně přidáme omyté žampiony, nakrájenou brokolici a cibuli. Osolíme, opepříme, zalijeme několika lžícemi olivového oleje, přidáme nasekané bylinky a promícháme. Z bylinek jsem přidala petrželku, bazalku a houbovou bylinku (Rungia klosii).

2. Přidáme maso

Kuřecí maso osolíme, zakápneme citronovou šťávou a mírně potřeme sladkou chilli omáčkou. Položíme na zeleninu.

3. Pečeme

Přiklopené pečeme v troubě na 220 stupňů asi 45 minut. Odkryjeme, trochu zmírníme teplotu a pečeme dalších 15-30 minut, než má maso pěknou kůrčičku. Hotovo :)

4. Obměny

Recept je velice variabilní - stejným způsobem peču různé části kuřete i vepřové maso v celku. Stačí pak jen upravit dobu pečení, 1kg vepřové krkovice se celkem peče cca 1,5 hodiny. Stejně můžeme obměnit i zeleninu, máme-li zeleninu, která nepouští tolik vody jako houby a brokolice, maso trochu podlijeme vodou. 

© 2017 Katka v kuchyni. A na zahrádce.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky