Londýnský krůtí wok s křupavou zeleninou
Lehký a rychlý oběd, včetně krájení vám zabere 30 minut. Proč londýnský? Protože ho připravuji podle receptu své švagrové a ochutnala jsem ho poprvé v Londýně :)
INGREDIENCE
- 500g krůtích prsou
- 2 menší mrkve
- 1 červená paprika
- 200g cukrového hrášku
- 200g baby kukuřice
- Čerstvý zázvor, nastrouhaný
- Kokosový olej
- Sojová omáčka
- Rybí omáčka
- Nudle k podávání
POSTUP
1. Nakrájíme
Krůtí maso nakrájím na tenké plátky, mrkve na julienne a papriku na středně velké kousky. Hrášek i baby kukuřici nechám vcelku, jen případné větší klásky překrojím napůl.
2. Opečeme maso
Ve woku rozpálím 1 lžíci kokosového oleje. Vhodím maso a lehce ho osolím. Nechám trochu zatáhnout a přidám nakrájenou mrkev. Po chvíli přidám kukuřičky a hrášek, podliju trochou vody a kápnu lžíci sojové omáčky. Přidám lžičku strouhaného zázvoru. Směs občas promíchám, aby se všechny chutě dostaly do šťávy, kerá se dělá na dně pánve. Papriku přidávám až za několik minut, aby příliš nezměkla.
3. Nachystáme přílohu
Nudle uvaříme podle návodu, vaječné nudle můžeme začít chystat hned na začátku přípravy masové směsi, vaří se cca 10 minut. Rýžové tolik času nezaberou, můžeme je chystat až v průběhu.
4. Dochutíme
Směs necháme společně chvilku dusit, ochutnáme a podle chuti přidáme sůl, zázvor, sojovou omáčku nebo třeba pár kapek limetové šťávy. Hotovo!